ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2019 για την ΕΛΛΑΔΑ (*Μέρος Α’)



«Οι περισσότεροι θεοί παίζουν ζάρια, αλλά η Μοίρα παίζει σκάκι. Και δεν ανακαλύπτεις, παρά μόνον όταν είναι πολύ αργά, πως έπαιζε εξαρχής με δύο βασίλισσες
                                                                                                                                    Terry Pratchett

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του Uranian journal σας χαιρετώ. Φτάσαμε αισίως στο 2019 και ουσιαστικά μια νέα χρονιά ξεκινά με όχι υψηλές προσδοκίες. Ήδη εξ όσων φαίνεται σε όλο τον κόσμο θα γίνει ένας κακός χαμός και ασφαλώς δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να μείνει ανεπηρέαστη από μια τέτοια εξέλιξη. Και δυστυχώς η χώρα, στην παρούσα φάση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ συμμάχους. Για το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι για μια αρχή αλλαγών σε επίπεδο παιδείας. Φαίνεται πως η «αριστερή λαίλαπα» (*για κάποιους) ή η «αριστερή ελπίδα» (*για κάποιους άλλους) του Αλέξη και της παρέας του συσπειρώνει κάποια άτομα αλλά κυρίως άτομα που ήταν μεταξύ freddo, i-Phone και Πάνου Κιάμου. Διότι αυτή η κυβέρνηση καταφέρνει όσα δεν κατάφεραν με τα όπλα ούτε οι Γερμανοί αλλά ούτε οι Αμερικάνοι με τους εγκάθετους.


Έτσι ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους άτομα που στο «όνομα της Δημοκρατίας» χλεύαζαν τα Θεία, περνούσαν την κάθε ανωμαλία ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό ενώ αποσύνθεταν με ιδιαίτερη μαεστρία τους θεσμούς : ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!  Αυτό που επιτεύχθηκε είναι να μπορεί ο καθένας να λέει ότι σκέπτεται …ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να σκέπτεται.

Το 2019 είναι μια χρονιά διαφοροποίησης πολλών παραμέτρων σε γεωπολιτικό επίπεδο και αλλαγών ανά την Ευρώπη και ανά τον κόσμο. Και όπως είδαμε και στις προβλέψεις σε παγκόσμιο επίπεδο οι «σημαντικές» χώρες ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ!!

Ο πλανήτης που δείχνει την εξουσία καθώς επίσης και τα πρόσωπα που την ασκούν είναι ο πλανήτης της Uranian o KRONOS όπου έχει μια πλήρη περιφορά του ζωδιακού σε 522 (*περίπου) χρόνια. Έτσι για το έτος 2019 ανεξάρτητα ποιος τελικά θα είναι στην εξουσία (*Θα τα πούμε και αυτά μην ανησυχείτε) ο ετήσιος (*ANNUAL) KRONOS ισούται με τον γενέθλιο Κρόνο (*Saturn) και δείχνει προβλήματα με τον τουρισμό αλλά και τους λαθροεισβολείς. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα εντέχνως  βρίσκεται σε ένα καθεστώς εποικισμού. Ο εποικισμός είναι η οργανωμένη και συστηματική μεταφορά πληθυσμού σε κατεχόμενο έδαφος από την κατοχική δύναμη, με σκοπό να ανατρέψει τη δημογραφία. Ο εποικισμός σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο (***άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης,1949), αποτελεί έγκλημα πολέμου. Προβλήματα θα υπάρξουν και με απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ θα υπάρξει μια απώλεια ενός ατόμου κύρους δείχνοντας έτσι πως ένα κεφάλαιο για την Ιστορία της χώρας μας περνά στο πάνθεο των αθανάτων. Η κυβέρνηση θα έχει υψηλό κόστος λειτουργείας, πολλά έξοδα.  Απώλειες μέσα από νομικές διαδικασίες. Βλάβες σε ανελκυστήρες. Πτώση από ύψος. Η Κυβέρνηση αλλάζει στάση σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και μεταχείρισης απέναντι στο έγκλημά. Οι εξαγγελίες της θα θυμίζουν άλλες αλήστου μνήμης εποχές και θα δημιουργήσουν σάλο αλλά όπως λέει και ο Βάρναλης «με ευχές και παρακάλια δεν ξορκίζεις τα τσακάλια».


Η ετήσια (*Annual) Σελήνη  ισούται με τον γενέθλιο Κρόνο (*Saturn) της Ελλάδας και αυτό εμμέσως πλην σαφώς δείχνει πως ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα έχουν πολύ δουλειά μιας και υποδηλώνει μια εθνική κατάθλιψη. Μιλά για ατσαλένια νεύρα και εξαιρετική πειθαρχεία στα ενδο-οικογενειακά θέλω. Μέσα σε όλα αυτά ο πλανήτης της δημιουργίας ο Zeus σημειοδοτεί για όρεξη να πέσουμε με τα μούτρα στην δουλειά και εξοπλιστικά προγράμματα με την ένδειξη του κατεπείγοντος. Το επικίνδυνο κομμάτι της ερμηνείας είναι πως είναι σχεδόν αναπόφευκτη μια «μίνι» σύγκρουση με γείτονα χώρα. Προβλήματα θα υπάρξουν (*και ατυχήματα) με τα μέσα σταθερής τροχιάς (*τραμ, μετρό, τραίνα, προαστιακός).

Ετήσιοι ΑΡΗΣ, VULCANUS, ΟΥΡΑΝΟΣ: «Ο πόλεμος αποκαλύπτει τις αδυναμίες ενός λαού, όπως επίσης και τις αρετές του.» Gustave Le Bon

Κατ’ αρχήν σε οποιαδήποτε πράξη αντιδικίας η χώρα μας ουσιαστικά θα είναι μόνη της. Ο ετήσιος ΑΡΗΣ μιλά για ναυμαχίες και «εμπλοκή» με πολεμικά σκάφη. Όλα , δεν αποκλείεται να αρχίσουν από μια «θαλάσσια πειρατεία». Ο ετήσιος VULCANUS σημειοδοτεί επιτυχίες σε αθλητικό επίπεδο και ιδιαίτερα σε αθλήματα που απαιτούν είτε έκρηξη είτε μυϊκή δύναμη (* πυγμαχία, ακοντισμός, σφυροβολία, πάλη κλπ), Είναι η χρονιά όπου η κατάσταση μεταστρέφεται και μέσα από δύσκολες καταστάσεις η χώρα θα συναντήσει το …πεπρωμένο της. Μεγάλα σχέδια, για μια μεγάλη κλίμακα. Σχέδια για το απώτερο μέλλον. Τα σχέδια που απαιτούν μεγάλες αλλαγές. Ο ετήσιος Ουρανός συναντά τoν γενέθλιο Zeus και ουσιαστικά είναι η ενσάρκωση της φράσης Si vis pacem, para bellum που σημαίνει εάν επιθυμείς την ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο!!! Η χώρα θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις για να κάνει «πίσω» σε πολλά θέματα!!! Ένας που μένει άφωνος από ένα μεγάλο, ξαφνικό και τυχερό γεγονός. Εντελώς απρόσμενα κερδίζω. Εντελώς απρόσμενα γίνομαι ηγέτης. Ξαφνικά αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Μια ξαφνική και αφόρητη πίεση. Βρίσκομαι ξαφνικά σε μια κακή κατάσταση.

Poseidon & Admetos:  «Πολίτικοί πυγμαίοι που το παίζουν γίγαντες μέσω ενός νοητικού εκβιασμού που αποσκοπεί σε μια διανοητική δουλειά»
Ο Winston Churchill είχε πει πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα εκτός του φόβου!!! Και είχε απόλυτο δίκιο!!! Κατά την διάρκεια του 2019 θα βρεθούμε ενώπιον μιας πολιτικής σκανδαλολογίας  αφού η παρούσα κυβέρνηση θα αποδειχτεί πως έχει βάλει το χέρι βαθιά στο βάζο με το «μέλι». Παράλληλα σε χώρους του δημοσίου τομέα θα υπάρξουν ενδελεχείς έλεγχοι. Η ελληνική γη θα βγάζει από τα έγκατα της  ευρήματα . Ο Admetos σημειοδοτεί μια «απομάκρυνση» από τους άλλους. Τεράστιες αλλαγές σε ζητήματα ακίνητης περιούσιας, οικοπέδων κλπ. Οι σκηνές που θα δούμε με εξώσεις και κατασχέσεις θα είναι «μαχαιριά» στην ψυχή μας.  Η κυβέρνηση θα «ζοριστεί» ιδιαίτερα να πει «ΝΑΙ» σε  μια συμφωνία.



ASC & MC: «Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή» Carl Sandburg

Τα ετήσια AS & MC αντίστοιχα μας δείχνουν τις δράσεις μας αλλά και τα γεγονότα του περιβάλλοντος μας τι τελικά επίδραση θα έχουν επάνω μας. Είναι μια χρονιά που οι Έλληνες θα συναντήσουν το πεπρωμένο τους. Είναι μια χρονιά που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ίδιες τους τις πράξεις. Είναι μια χρονιά ρήξεων, απολύσεων αλλά και πολιτικής «διγλωσσίας» αφού θέλουν να σε σώσουν, καημένε Έλληνα, αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας (*ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) από το άτομο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων (**Αλέξης Τσίπρας) και που τελικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο αφού έλεγαν στον Τσίπρα «φέρε οποιαδήποτε συμφωνία να ψηφίσουμε». Η χώρα θα γίνει διάσημη (* αν και δεν το χρειάζεται ..είμαστε ήδη) μέσα από ταινίες και ντοκιμαντέρ ενώ λόγω «ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών» (*είτε πολύ ζέστη ή κρύο) ο λαός θα δοκιμάζετε. Μεγάλη προπαγάνδα εντός της χώρας για «μετανάστες» , ομοφυλόφιλους αλλά και για τις σχέσεις με άλλες χώρες αλλά κυρίως για το ότι αν διαδηλώνεις ή έστω νοιώθεις υπερήφανος που είσαι Έλληνας είσαι αυτομάτως και ρατσιστής. Είναι μια χρονιά που η χώρα θα δυσκολευτεί να πετύχει τους «στόχους» και θα φλερτάρει με την οικονομική και ταμειακή κατάρρευση.

Ένα έτος που «ότι κάναμε αντηχεί στην αιωνιότητα» και ο Βόρειος Δεσμός δείχνει το κάρμα μας: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για καταστάσεις που σαν Έλληνες θα μας φέρουν πιο κοντά. Μετασχηματισμός, αλλαγή. Ανάπτυξη που επιτυγχάνεται δια μέσου της θέλησης μα και της ικανότητας για μεταμόρφωση. Προστασία από τρίτους. . Ένα δυσάρεστο γεγονός που συσπειρώνει τον ελληνικό λαό!!!

Ερμής και Δίας: «Όταν η κυβέρνηση οδηγεί ένα λαό στην καταστροφή απ’ όλους τους δρόμους, η επανάσταση αποτελεί όχι πια δικαίωμα των πολιτών, αλλά καθήκονΧιτλερ     

Η παρουσία του ετησίου Ερμή και Δία  σημειοδοτεί ζητήματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά. Πολλά ζητήματα που σχετίζονται με σκέψη και την εκφορά αυτής   θα υπάρξουν αφού η σκέψη εμμέσως πλην σαφώς θα ποινικοποιηθεί.  Νέα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου αλλά και ειδικών μετάλλων και προϊόντων που βρίσκονται υπό της γης  θα δώσουν ώθηση για νέες συμβάσεις ερευνών και έργου εκμετάλλευσης.      


Μια σύνοψη για το έτος 2019:   Το 2019 θα είναι μια μεταβατική πλην όμως δύσκολη χρονιά. Είναι μια χρονιά που τα αποθεματικά του κράτους δεν θα πάνε καλά ενώ δεν θα λείψουν οι σχεδόν καθημερινές πορείες και φασαρίες. Από την άλλη η χώρα γίνεται ενεργειακός κόμβος και η χώρα μπαίνει σε μια πορεία ευθείας σύγκρουσης. Πολιτικές αναταραχές .

Karl-Heinz Ottinger ©2019
All rights are reserved
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μερική ή ολική
Άνευ έγγραφης αδείας βάσει Ν.2121/1993
Και άρθρο 5 παρ.2 Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget